Projecten

Italiaans project

Dit schooljaar krijgen de leerlingen van de derde graad en de kleuters van de derde kleuterklas lessen over de Italiaanse taal & cultuur.

Dit project loopt in het kader van de culturele samenwerking dat financieel volledig ondersteund wordt door het Italiaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken.

De cursussen worden gegeven door mevr. Anita Meneghetti. Zij is een gediplomeerd taallerares, gespecialiseerd in het onderwijs van de Italiaanse taal en cultuur aan anderstaligen. Tijdens haar lessen wordt ze bijgestaan door de klasleerkrachten.

Tutti Frutti

Tutti Frutti is een project van de Europese Commissie, de Vlaamse overheid en de fruitdistributie dat in veel basis- en secundaire scholen loopt. De bedoeling van deze actie is om de  fruitconsumptie bij jongeren te stimuleren door hen wekelijks fruit aan te bieden op school.

Sinds schooljaar 2008-2009 doet 'In de Engelse Hof' ook mee aan dit 'Fruit-op-school-project.'  De fruitleverancier brengt ons elke dinsdag vers fruit.De fruitsoort varieert wekelijks, afhankelijk van het seizoen.